/

 

 

 ……Omdat er nog zoveel moois is om te delen…… 


Lieve vrienden familie en kunstliefhebbers Mei 2020 Het gevoel dat je als kunstenaar wilt scheppen veranderd niet door het coronavirus. 

Naast de vele dingen die stil vielen hebben we ons gericht op wat nog wel kon. Creativiteit, verbeeldingskracht, schoonheid, allemaal waardes die er - vooral nu- toe doen. We hebben ons teruggetrokken in onze ateliers, allebei werkend aan een eigen nieuw coronaproject. 

Eduard verdiepte zich in het thema De Maakbare Mens en de gedachte dat alles beheersbaar en maakbaar zou zijn . Het coronavirus laat ons echter duidelijk de kwetsbaarheid van de mens zien. Werkend vanuit twee basisfiguren van klei liet Eduard door ingrepen in houding vorm kleur en structuur uiteindelijk 16 nieuwe werken ontstaan. 

In het project van Nellie ontvouwde zich door o.a. te schilderen borduren plakken en tekenen iedere dag een nieuw beeldverhaal. De totaal 78 werken geven een tijdsbeeld van de mens en zijn wereld in deze verwarrende periode. . Ze lijken sterk en kwetsbaar tegelijk en nodigen uit je eigen verhaal erin te ontdekken. 


Voel je welkom op 6 en 7 Juni in het kerkje van Persingen (bij Nijmegen) om de werken te bekijken.

Persingensestraat 7 Open van 10 tot 18 uur